کتاب
داستانگویی سینمایی با فشرده کردن صد سال تاریخ سینما، دید جامعی از ارتباط مهم بین فنون سینمایی و داستانگویی بهدست میدهد. در کتاب حاضر میبینید که چگونه با استفادهی هدفمند از فنونی مثل نورپردازی، تدوین و صدا میتوان احساساتی نظیر ترس، نفرت یا خشم را بدون کلامی در مخاطب برانگیخت. این کتاب نشان میدهد چطور ارزشهای شخصیتی و مفاهیم، به روشی غیرگفتاری و بهصورت یکجا ابراز میشوند. به این ترتیب هم ابزار نقد برای فهم بهتر فیلمسازی مدرن به خواننده داده میشود و هم ابزار خلاقانهای برای بهرهگیری بیشتر از تواناییهای نمایشی رسانهی سینما.
آنچه از این کتاب خواهید آموخت:
- ۱۷ بخش بنیادین زبان سینما
- ۱۰۰ مثال از فنون سینمایی برای خلق صحنههای چند لایه
- ۱۰۰ تعریف از ابزار سینمایی
- نحوهی بهکارگیری صدا، تصویر و حرکت دوربین بهعنوان ابزارهای داستانگویی
- چگونگی نمایش تغییرات شخصیت بدون استفاده از گفتوگو
- چگونگی درآمیختن داستان با تمهیدات سینمایی
به همراه تصاویر و گزیدههای فیلمنامهای که از معروفترین صحنههای صد فیلم تاریخ سینما برگزیده شدهاند.
الگوی
داستانگویی سینمایی با بررسی همهجانبهی یک فیلم، آن را به اثری شیوا (از نظر دیداری و شنیداری) بدل میکند که همهی هنرمندانی که در آن دخیلاند از آن سهم دارند. این کتاب به ارتقای سطح کیفی فیلمنامه یا فیلمتان کمک خواهد کرد.
«این کتاب اثری بدیع، قابل فهم و حقیقتاً اصیل در حوزهی سینماست. خواندن این کتاب نهتنها برای فیلمنامهنویسان که برای فیلمسازان هر ژانری، ضروری است.»
ریچارد والتر، استاد دانشگاه و رئیس بخش فیلمنامهنویسی دانشگاه UCLA
«کتابی در زمینهی فیلمنامهنویسی با رویکردی خردمندانه. جنیفر ون سیجل قدم به قدم شما را از صفحات سفید کاغذ تا یک فیلم سینمایی جلو میبَرَد.»
لَری کاراشِوسکی، نویسندهی فیلمنامههای اِد وود و همه علیه لری فلینت